Powtórki z komentarzem by itzMorglum
Posted 22 April 2010 - 17:29
Witam, chciałem zaprosić wszystkich chętnych do oglądania powtórek z moim komentarzem, które zaczynam publikować.
Planuję regularnie nagrywać komentarze - postaram się updejtować temat wraz z dodawaniem nowych.
Ponieważ jest już trochę tych powtórek postanowiłem jakoś to uporządkować i umieścić je w jednym miejscu - zapraszam na: Głos zza wall'a - mój blog z powtórkami - znajdziecie tam wszystkie moje powtórki, powoli zacznę to tam też organizować w działy:)
Link do najnowszych nagrań:
Cast #8 pół finał Zotac CUP#11 Jinro vs ZpuX:
http://www.viddler.c...rglum/videos/9/
Cast #9 pół finał Zotac CUP#11 Tefel vs Naniwa + niespodzianka z azjatyckiego serwera:):
http://www.viddler.c...glum/videos/10/
Lista wszystkich nagrań:
http://www.viddler.c...Morglum/videos/
Enjoy!
EDIT: postanowiłem trochę posta uporządkować i będą w nim się tylko znajdowały linki do najnowszych powtórek - reszta do wglądu na blogu.
Planuję regularnie nagrywać komentarze - postaram się updejtować temat wraz z dodawaniem nowych.
Ponieważ jest już trochę tych powtórek postanowiłem jakoś to uporządkować i umieścić je w jednym miejscu - zapraszam na: Głos zza wall'a - mój blog z powtórkami - znajdziecie tam wszystkie moje powtórki, powoli zacznę to tam też organizować w działy:)
Link do najnowszych nagrań:
Cast #8 pół finał Zotac CUP#11 Jinro vs ZpuX:
http://www.viddler.c...rglum/videos/9/
Cast #9 pół finał Zotac CUP#11 Tefel vs Naniwa + niespodzianka z azjatyckiego serwera:):
http://www.viddler.c...glum/videos/10/
Lista wszystkich nagrań:
http://www.viddler.c...Morglum/videos/
Enjoy!
EDIT: postanowiłem trochę posta uporządkować i będą w nim się tylko znajdowały linki do najnowszych powtórek - reszta do wglądu na blogu.
We don't stop playing because we get old, we get old because we stop playing.
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog
Posted 22 April 2010 - 18:22
Nie moge znieść polskiej wersji językowej starcrafta, poza tym w porządku. GL.
http://www.itaketime.co.nr/ - T.T Recruiting!
Posted 22 April 2010 - 18:39
cute_tank, o 22 April 2010 - 19:22, powiedział:
Nie moge znieść polskiej wersji językowej starcrafta, poza tym w porządku. GL.
+1
A poza tym wydawało mi się, że przy Terran Cupie #2 byłeś 2x bardziej wesoły :<

Vayson.wazon
spoon667 powiedział:
gdyby nie blizzard to te progejmery ke$py microwalyby na plantacjach ryzu
Posted 22 April 2010 - 18:54
Zapomniałem dodać, że uwagi mile widziane - obiecuję poprawę i uwzględnienie Waszych uwag:)
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog
Posted 23 April 2010 - 10:42
Polskie nazwy FTW!!
Chociaż jeden komentator je używa.
Ludzie nie potrafią zmienić przyzwyczajeń, bo to tylko o to chodzi. Nazwy jak każde inne, brzmią całkiem normalnie, ale że wcześniej ludzie nie używali polskiej wersji Starcrafta, to się teraz nie mogą przyzwyczaić.
Mnie się podobają i skoro to jest polski komentarz, to nazwy też powinny być polskie, a jak ktoś chce mieć angielskie, to niech angielskie streamy ogląda.
PS. Widzieliście w drugiej grze tego perfekcyjnego splita? Chyba jedyna możliwość, żeby coś takiego zrobić to lag na starcie.
Ludzie nie potrafią zmienić przyzwyczajeń, bo to tylko o to chodzi. Nazwy jak każde inne, brzmią całkiem normalnie, ale że wcześniej ludzie nie używali polskiej wersji Starcrafta, to się teraz nie mogą przyzwyczaić.
Mnie się podobają i skoro to jest polski komentarz, to nazwy też powinny być polskie, a jak ktoś chce mieć angielskie, to niech angielskie streamy ogląda.
PS. Widzieliście w drugiej grze tego perfekcyjnego splita? Chyba jedyna możliwość, żeby coś takiego zrobić to lag na starcie.
Posted 23 April 2010 - 12:42
pepkin88, o 23 April 2010 - 10:42, powiedział:
Polskie nazwy FTW!!
Tutaj nie chodzi o przyzwyczajenia, ale raczej o "język urzędowy". Polskie nazwy psują klimat i takie jest moje odczucie.
Posted 23 April 2010 - 13:27
Zgadzam się z pepkinem, to przez przyzwyczajenia, gdyby SC:BW wyszło w polskiej wersji u nas, to dzisiaj nie mielibyśmy takich problemów z osłuchaniem nowych nazw.
Fajnie wyszło Morglum, tak trzymać
Chyba czas pomyśleć o jakimś miejscu na głównej stronie na tego typu materiały, szkoda, żeby przepadły w zakamarkach forum.
/R
Fajnie wyszło Morglum, tak trzymać
/R
Posted 24 April 2010 - 08:42
Dzięki za pozytywne komentarze:) zdecydowanie nie planuję poprzestać tylko na tych 2 nagraniach. Na pewno po weekendzie coś nowego się pojawi:)
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog
Posted 26 April 2010 - 10:20
Pierwszy post zedytowałem - najnowsza powtórka z komentarzem (link) dodany. Tym razem 4 gry tvp.
Zapraszam do oglądania.
Zapraszam do oglądania.
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog
Posted 26 April 2010 - 12:06
-> itzMorglum
W drugiej grze demuslim vs nazgul przy proxy getach protosa zasugerowałeś budowę bunkra przy linii kryształów, wg Mnie jest to rozwiązanie nie optymalne i w gruncie rzeczy również prowadzi do przegranej gry.
W tej sytuacji najbardziej optymalnym zagraniem wydaje się być szybki tech do reaperów, które bardzo dobrze sobie radzą i z zetami i z canonami, które protoss zazwyczaj przy takim otwarciu gra. Nie bardzo orientuję się jaki jest timing zeta (3:10min?) ale po zorientowaniu się, że mamy w bazie proxy przy natychmiastowym anulowaniu depota oraz SCV w CC i budowie baraków (7/11 lub 8/11) można mieć reapera w budowie już przy 3:07/3:27 minucie gry.
W drugiej grze demuslim vs nazgul przy proxy getach protosa zasugerowałeś budowę bunkra przy linii kryształów, wg Mnie jest to rozwiązanie nie optymalne i w gruncie rzeczy również prowadzi do przegranej gry.
W tej sytuacji najbardziej optymalnym zagraniem wydaje się być szybki tech do reaperów, które bardzo dobrze sobie radzą i z zetami i z canonami, które protoss zazwyczaj przy takim otwarciu gra. Nie bardzo orientuję się jaki jest timing zeta (3:10min?) ale po zorientowaniu się, że mamy w bazie proxy przy natychmiastowym anulowaniu depota oraz SCV w CC i budowie baraków (7/11 lub 8/11) można mieć reapera w budowie już przy 3:07/3:27 minucie gry.

Posted 26 April 2010 - 12:34
ProTerran, o 26 April 2010 - 11:06, powiedział:
-> itzMorglum
W tej sytuacji najbardziej optymalnym zagraniem wydaje się być szybki tech do reaperów, które bardzo dobrze sobie radzą i z zetami i z canonami, które protoss zazwyczaj przy takim otwarciu gra. Nie bardzo orientuję się jaki jest timeing zeta (4min?) ale po zorientowaniu się, że mamy w bazie proxy przy natychmiastowym anulowaniu depota oraz SCV w CC i budowie baraków (7/11 lub 8/11) można mieć reapera w budowie już przy 3:07/3:27 minucie gry.
W tej sytuacji najbardziej optymalnym zagraniem wydaje się być szybki tech do reaperów, które bardzo dobrze sobie radzą i z zetami i z canonami, które protoss zazwyczaj przy takim otwarciu gra. Nie bardzo orientuję się jaki jest timeing zeta (4min?) ale po zorientowaniu się, że mamy w bazie proxy przy natychmiastowym anulowaniu depota oraz SCV w CC i budowie baraków (7/11 lub 8/11) można mieć reapera w budowie już przy 3:07/3:27 minucie gry.
Hejka:)
Nie wiem czy Muslim zdał sobię sprawę, że to będzie proxy tak szybko - zgadza się gdyby cofnął supply, mógłby postawić szybki rax i przytechować do reaperów, ale pamiętajmy że do tego potrzebuje za równo wydobyć gaz jak i dobudówkę do baraków.
Natomiast w sytuacji w jakiej się znalazł, wg mnie, bunkier uratowałby go - ale oczywiście to luźna opinia:)
Zerknąłem jeszcze na repa i Muslim odciągnął 7 SCV od minsów, żeby atakować pylony - ciekawy jestem, czy bez niszczenia pylonów dałby radę wybudować raxy i bunkier - nie opóźnił zealota mimo zniszczenia pylona, więc może w ogóle nie trzeba było odciągać SCV od wydobycia.
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog
Posted 26 April 2010 - 12:49
-> itzMorglum
Z tego co zapamiętałem, to demuslim wcześnie SCV'ałem przyuważył budujący się pylon Nazgula (chyba nawet jeszcze w czasie budującego się depota). Oczywiście pierwszy kardynalny błąd, który popełniają gracze terrańscy to zabranie SCV z wydobycia i próba zniszczenia pylona co jest z góry skazane na niepowodzenie.
Czasami jak oglądam jakieś relacje na żywo z TL np. Nony często takie zagranie wykonuje na terranach (nawet nie chowa pylona w bazie, tylko stawia wszystko przy CC przeciwnika) i oczywiście wszyscy terranie na początku ganiają się SCV'ami i nawet budowa bunkra przy kryształach na nie wiele się zdaje, bo jest masakryczni opóźniona.
Dodatkowo starając się budować mariny skazujemy się nie jako na porażkę w starciu z canonami.
BTW
W której minucie wyszedł zealot z gate'a i kiedy demuslim zorientował się o proxy (9/11?)
Z tego co zapamiętałem, to demuslim wcześnie SCV'ałem przyuważył budujący się pylon Nazgula (chyba nawet jeszcze w czasie budującego się depota). Oczywiście pierwszy kardynalny błąd, który popełniają gracze terrańscy to zabranie SCV z wydobycia i próba zniszczenia pylona co jest z góry skazane na niepowodzenie.
Czasami jak oglądam jakieś relacje na żywo z TL np. Nony często takie zagranie wykonuje na terranach (nawet nie chowa pylona w bazie, tylko stawia wszystko przy CC przeciwnika) i oczywiście wszyscy terranie na początku ganiają się SCV'ami i nawet budowa bunkra przy kryształach na nie wiele się zdaje, bo jest masakryczni opóźniona.
Dodatkowo starając się budować mariny skazujemy się nie jako na porażkę w starciu z canonami.
BTW
W której minucie wyszedł zealot z gate'a i kiedy demuslim zorientował się o proxy (9/11?)

Posted 26 April 2010 - 13:00
ProTerran, o 26 April 2010 - 11:49, powiedział:
-> itzMorglum
BTW
BTW
Zobaczył probe w 0:56, pylon 1:10, a pierwszy zealot wyszedł 2:57
STARCRAFT2 TV - mój blog
STARCRAFT2 TV - mój blog

Zaloguj się

MultiQuote